Vissza

Verah Atieno Otieno

  • Neme: Lány
  • Született:
  • Családja: Árva, öreg nagymamájával él,
  • testvére
  • Beszélt nyelv:
  • Kedvenc időtöltése:
  • Tervei:
  • Iskola (intézmény): Ápolónőképző tanfolyam
  • Kedvenc étel:
  • Település:

története

Részlet a leveléből:

Ketten vagyunk testvérek, egy húgom van. Amikor 8 éves voltam, sajnos árván maradtunk.

2005-ben nagy nehézségek árán sikerült befejeznem az általános iskolát, a Nyalenda általános iskolába jártam, Nyanza megyében, ami a Rachuonyo területen van. Eredményem B+ volt (erős négyes).

Jó eredményemnek köszönhetően igen jó iskolák hívtak (itt a 8-os átlag alapján különféle erősségű gimnáziumok ajánlanak helyet a tanulóknak, de tandíj van, és az az iskola színvonalától függ), de sajnos nem tudtam elkezdeni. Később Isten kegyelméből részlegesen támogatókra találtam és a Dudi lánygimnáziumba jártam (sokszor évek telnek el a 8. osztály és az első gimi között, mire valakinek kialakul, hogy hová veszik fel, és azt ki tudja-e fizetni. Pár éve pl. a fél ország nyolcadikos vizsgapapírjai teljesen elkallódtak, így egy év múlva az egész több 10 ezres társaságnak meg kellett ismételni a vizsgát, közben nem csináltak semmit a gyerekek).

Közben az életem egyre nehezedett. Nem tudtam rendszeresen iskolába járni, mert mikor nem volt a tandíjam kifizetve, hazaküldtek. Mindenhová elmentem, ami csak eszembe jutott, hogy támogatókat szerezzek, hogy befejezhessem a középiskolát.

Hála Istennek, az iskola engedélyezte, hogy 2009-ben leérettségizzek, pedig 38.200 shilling (kb 90 ezer forint, ez NAGYON ritka, hogy ilyet engedélyeznek) tandíj hátralékom volt. B- lett az eredményem (gyenge négyes).

 

Jelentkeztem – és bíztam Istenben – a Kenyai Ápolónőképző Főiskolára, mert az egészségügy nagyon érdekel, és munkám során másokon szeretnék segíteni, emberek életét megmenteni. Akkor volt egy nagyon kevés megtakarított pénzem, amit alkalmi munkákkal kerestem és félretettem.

Szerencsére felvettek az Ápolónőképzőbe, Nakuru városba. Rögtön gyűjtésbe kezdtünk (ha valami olyan történik, amire nagyobb összeg kell, pl. házasság, betegség, haláleset, leég valakinek a háza, nagy tandíjat kell fizetni hirtelen, akkor a rokonok, ismerősök összejönnek, és mindenki hozzájárul, amivel tud. Legközelebb pedig neki fognak gyűjteni. Ennek pontos szabályai vannak közöttük, mi nem látjuk át. A biztosítási rendszerhez hasonlít), és annyi összegyűlt, hogy az első évet elvégezhettem.

Most, hogy a 2. és 3. éve előtt állok, nagy nehézségekkel nézek szembe: ki kell fizetnem a tandíjat, el kell tartanom valahogy magamat, és gondoskodnom kell a húgomról és nagymamámról, akik otthon vannak.

 

Támogatni szeretném

Mindössze napi 80-100 forintba kerül, hogy egy afrikai gyermek életét szebbé varázsolja! Ön is hozzájárulhat egy-egy árva gyermek méltó életkörülményeinek, étkezésének biztosításához vagy támogathatja egy vagy több afrikai kisgyermek iskoláztatását.

A támogatásra szánt összeg
HUF / hó: